Bindweefselmassage voor het Lichaam en Gelaat

BindweefselWil001De Bindweefselmassage stimuleert de huiddoorbloeding, werkt op verjonging van de huidstructuur, reductie van blokkades en het verstevigen van het bindweefsel.

Door de huid goed te doorbloeden, is de huid ook beter in staat om voedingstoffen op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. rimpels, verklevingen of acne ontstaan.

Dit betekent dat de celwanden bijna niet in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren.
Door de Bindweefselmassage wordt de circulatie verbeterd en daardoor wordt de huidconditie geoptimaliseerd. 

In navolging op de Bindweefselmassage zijn de technieken verder doorontwikkeld in de Rimpel Reductie Therapie, waardoor de massage geoptimaliseerd is voor het gericht behandelen van littekens, rimpels en volumeverlies. Deze intensieve therapie geeft de huid een liftend effect, vermindert rimpels aanzienlijk en maakt littekens beduidend minder zichtbaar! Dit effect is wetenschappelijk bewezen en geoctrooieerd en toont aan dat er, mits goed en volgens protocol toegepast, een verbetering in plaatsvindt van maar liefst 35 tot 80%!

Met deze massage worden o.a. de volgende effecten bereikt:

– Verbetering van de huidconditie.
– Stimulatie van de huiddoorbloeding.
– Stressreductie door opheffen van onderhuidse verklevingen.
– Verbetering van de opname van werkstoffen.
– Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel.
– Bevordering van de celdeling.
– Verbetering van de huidstructuur en huidteint.
– Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens.
– Verbetering van de huidweerstand.

  •  

De Bindweefselmassage is toe te passen bij diverse indicaties zoals een vale en vermoeide huid, acne, littekenvorming, om huidveroudering te vertragen en bij diverse vormen van huiddefecten. Door de massage in kuurverband toe te passen, wordt de werkzaamheid verhoogd en de effectiviteit van onze zorgvuldig gekozen hoogwaardige producten bovendien vergroot. Starten met eenmaal per week een bindweefselmassage gedurende een aantal weken, zal het resultaat aanzienlijk verbeteren en versnellen. Dankzij onze Bindweefselmassage en Rimpel Reductie Therapie worden ingrijpende operaties vaak overbodig of in ieder geval langdurig uitgesteld! 

In tegenstelling tot de meest bekende massagevormen wordt bindweefselmassage niet toegepast op de spieren maar op de bindweefsellaag van het lichaam die zich tussen de opperhuid en de spieren bevind, waarbij de spanning in die laag wordt opgeheven.

Door de segmentatie in het lichaam (de zenuwen die tussen de wervels uitkomen bedienen alle weefsels en organen in dat bandvormige gebied) kan uit de verklevingen in het bindweefsel worden opgemaakt waar mogelijke probleemzones zich bevinden. Andersom kan door het losmaken van die verklevingen reflexmatig invloed worden uitgeoefend op alle inwendige organen, spieren, bloedvaten etc. die in dat bandvormige gebied voorkomen.

Bindweefselmassage kan onder andere worden toegepast bij hoofdpijn en migraine, buik- en borstkasaandoeningen, maag en darm aandoeningen, chronische verkoudheid, gewrichts- en spierreuma, gevoeligheidsstoringen, slapeloosheid, en pijnen bij de menstruatie en het uitblijven daarvan. De technieken hebben een positief effect op een verslapte of slecht doorbloede huid.
Cellulite, striae en zeker ook littekenweefsel kan door deze massagetechniek sterk verbeteren.

De behandeling voor het lichaam.

Elke behandeling voor bindweefselmassage zal worden begonnen met een rugonderzoek dat zittend op de massagebank wordt uitgevoerd. Hierbij wordt het bindweefsel van de rug in plooien opgeduwd en/of getild, waaruit kan worden opgemaakt waar zich de probleem zone’s bevinden. Vervolgens wordt door middel van massagegrepen in of van het bindweefsel (er wordt zowel met oppervlakkige als diepte technieken gewerkt) de doorbloeding geactiveerd, de aanmaak van collageen en elastinevezels gestimuleerd en de kwaliteit van het weefsel sterk verbeterd. Afvalstoffen worden losgemaakt en de balans in het bindweefsel wordt hersteld. De grepen kunnen (in zithouding) op de rug worden uitgevoerd maar de behandeling (liggend) van armen, benen, romp of gezicht is ook mogelijk. Na afloop zal het rugonderzoek worden herhaald om te controleren of het gewenste effect bereikt is. De bindweefseltechniek kan eenmalig worden toegepast om onderliggende probleemzones aan het licht te brengen maar kan ook periodiek worden gegeven om preventief, latent aanwezige stoornissen te nivelleren.

Een bindweefselmassage duurt ongeveer 30 minuten en wordt in principe in kuurverband gegeven met een frequentie van 1 a 2 keer per week. Na 12 tot 15 behandelingen moet er een pauze van minimaal 4 weken worden ingelast om prikkelgewenning te voorkomen. Vanwege de zeer sterke prikkeling op het zenuwstelsel verdient het aanbeveling om na een behandeling enige tijd te rusten.