Cupping Massage

bellabaci001Cupping massage is een Chinese, zeer diepgaande, massage techniek om hardnekkige plaatselijke pijn- en energieverstoringen te behandelen.

Wat doet Cupping nu eigenlijk?


Op de huid: Toename van de vulling van de bloedvaten. Hierdoor stijgt de temperatuur van de huid en de stofwisseling versterkt. Het haalt ook oude gifstoffen uit de oppervlakte van de huid. Uiteindelijk wordt het vermogen om de huid te vernieuwen versterkt.


Op de spieren:
De bloedvezels in de spieren worden geactiveerd als respons op de stimulatie van de haarvaatjes. De bloedstrooom komt op gang waardoor de stijfheid in de spier opgeheven kan worden. Ook de lymfe- afvoer zal verbeteren.

Op de gewrichten: Door een betere doorbloeding in het gewricht na het zetten van een cup in het aangrenzende gebied kan sterke verbetering optreden van pijnklachten.

Op het zenuwstelsel: Stimulatie van de sensibele zenuwen van de huid bij de toepassing op de rug, waardoor het effectief is bij klachten als hoofdpijn, duizeligheid, moeheid, hoge bloeddruk en stressgevoelens.

Het heeft een krachtige lymfedrainerende werking.

Massage is vooral te gebruiken bij:
– Schouder/nekklachten.
– Stress.
– Spanning.
– Migraine.
– Rugklachten.

Cupping massage kan eveneens dienen als aanvulling op een anti-cellulitis en/of andere afslankbehandelingen aangezien het gebruik van de cups het afvoeren van vocht en vet uit de weefsels en vetcellen vergemakkelijkt.