Huidverzorging

Wat mag je van een gezichtsbehandeling verwachten?

Een gezichtsbehandeling moet je zien als een intensief skin care moment in je gebruikelijke routine van huidverzorging. Het is dus niet zo dat je geen omkijken meer naar je huid hebt als je regelmatig een gezichtsbehandeling laat doen. Je huid dagelijks met goede huidproducten verzorgen is en blijft de basis voor een mooie huid. Een gezichtsbehandeling is een (welkome) extra en is géén vervanging van je dagelijkse skin care.

Wat doet een gezichtsbehandeling voor je huid?

Er zijn vele soorten gezichtsbehandelingen. Kies het type behandeling op basis van je huidtype en de behoeften van je huid. De schoonheidsspecialiste kan je daarbij adviseren.

Een gezichtbehandeling kan verschillende dingen voor je huid doen:

  1. Een gezichtsbehandeling kan je huid grondig reinigen. Het schoonmaken (cleansen) van de huid is een belangrijk onderdeel van een gezichtsbehandeling. De schoonheidsspecialiste beschikt over specifieke producten en instrumenten en zal aan de reiniging van je gezichtshuid bovendien meer aandacht besteden dan je gewoonlijk thuis doet.Onderdeel van het reinigingsproces is vaak ook het verwijderen van meeëeters en gerstenkorrels die zich vooral in de puberteit nog wel eens willen vormen en zich thuis vaak niet al te gemakkelijk laten verwijderen.
  2. Een gezichtsbehandeling kan het aanzien van je huid verbeteren. Een ander onderdeel van de gezichtsbehandeling is vaak: exfoliëren. Dit is niet anders dan het verwijderen van de dode huidcellen. Je gezichtshuid voelt hierna weer schoon, maar vooral ook glad aan. De bloedcirculatie wordt gestimuleerd en littekens, rimpels en huidvlekken kunnen minder zichtbaar worden.
  3. Een gezichtsbehandeling kan je huid (tijdelijk) hydrateren. Een gezichtsbehandeling dient er ook toe om je huid eens extra goed te hydrateren en te voeden. Doordat de huid eerst grondig wordt gereinigd worden de hydraterende en voedende producten beter door de huid opgenomen. Je huid ziet er na een gezichtsbehandeling vaak soepel en zacht uit. Een goed gehydrateerde en gevoede huid is bovendien beter beschermd tegen schadelijke factoren van buitenaf.

Ook voor mannen? En waarom eigenlijk zo’n behandeling?

Mannen verzorgen hun uiterlijk steeds beter. Niet krijgen kleding en kapsels meer aandacht dan vroeger, mannen besteden ook meer tijd en geld aan skin care, de verzorging van de huid. En steeds meer heren maken eens in de zoveel tijd een afspraak bij de schoonheidsspecialiste voor een gezichtsbehandeling.