Wat is IPL?

IPL: bij couperose (verwijde haarvaatjes)

Ook bij couperose biedt IPL een oplossing. Bij deze huidproblemen zorgt de lichtflits voor een verdikking van de bloedvatwand, waardoor de verwijde bloedvaatjes worden vernauwd of verdicht. De bloedvaatjes zullen gemiddeld al na 4 tot 6 behandelingen niet meer zichtbaar of sterk verminderd zijn. Mensen met een donker getinte huid of een erg zongebruinde huid kunnen niet behandeld worden omdat het vele pigment het licht remt, waardoor het niet diep genoeg kan doordringen tot de vaatjes. Belangrijk om te weten is het feit dat na een succesvolle kuur altijd weer couperose kan ontstaan.

IPL: bij Acné

Met IPL kunnen veel vormen van acné met behulp van het zichtbare hoogenergetisch gepulseerd licht effectief bestreden worden.

Het gepulseerd licht wordt door de huid opgenomen en omgezet in warmte. Hierdoor wordt de acné vernietigd.
De huid zal tot rust komen en de actieve acné zal zienderogen verminderen. Oude acné littekens kunnen vervagen, niet verdwijnen.
Belangrijk om te weten is het feit dat na een succesvolle kuur altijd weer acné kan ontstaan.

Acné is een chronisch ontstekingsproces van het haarzakje talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door o.a. hormonale factoren. Onder invloed van hormonen ondergaat de huid allerlei veranderingen, waardoor de talgklieren groter worden en meer huidsmeer produceren. De talg wordt dikker van samenstelling, waardoor deze moeilijker naar de oppervlakte van de huid kan worden afgevoerd. Dit alles kan leiden tot het verstopt raken van de talgklieren. Daarnaast zetten bepaalde bacteriën die zich in de talgklier bevinden, talg om in vrije vetzuren, die door de wand van de verstopte talgklier heendringen en een ontsteking kunnen veroorzaken.

IPL: ook effectief bij pigmentafwijkingen

Klinkt veelbelovend allemaal. Maar hoe zit het bijvoorbeeld met de toch hardnekkig te noemen pigmentvlekken en ouderdomsvlekken?
Bij pigmentafwijkingen zal de lichtflits het kapsel om het pigment wegsmelten. Hierdoor zullen zich in de eerste dagen na de behandeling donkere pigmentkorreltjes gaan vormen in de huid, waardoor het gezicht een beetje vuil kan lijken. Na zo’n 10 tot 15 dagen verdwijnen deze korreltjes vanzelf weer en na gemiddeld 3 tot 5 behandelingen, die om de 2 weken worden herhaald, zal er al een goed resultaat zichtbaar zijn. De vlek is lichter geworden of zelfs helemaal weg en de huid oogt steviger en mooier. Belangrijk om te weten is het feit dat na een succesvolle kuur altijd weer pigmentafwijking kan ontstaan.

IPL: bij anti-aging

Met IPL huidverjonging wordt er anders dan bijv. IPL ontharen gewerkt met een oranje lichtpuls die minder diep de huid in gaat en de energie afgeeft aan de epidermis. Deze behandeling voelt daardoor nagenoeg niet pijnlijk aan. Het stimuleert het zelf genezend vermogen van de huid en bevordert de stofwisseling van de cellen. Dit doet de epidermis door collageen en elastine aan te maken.Hierdoor krijgt de aanmaak van natuurlijk collageen en elastine een opmerkelijke stimulans. Binnen enkele dagen ziet de huid er frisser uit, krijgt vernieuwde spankracht en voelt zacht glad en steviger aan.

De behandeling kan toegepast worden op het gelaat, de hals, decolleté en op andere plaatsen die zijn blootgesteld aan de zon zoals de handen (zogenaamde ouderdomsvlekken).
De behandeling is vooral effectief bij beginnende huidveroudering en pigmentatie-stoornissen. In een verder gevorderd stadium kan de IPL anti-ageing behandeling met een krachtige instelling diverse huidproblemen, zoals: pigmentvlekken, couperose en fibromen verwijderen.

Tarieven

Tijdens een intake kijken we welk IPL pakket het beste bij jou past, dit afhankelijk van de zone en de haargroei.

Wat zijn de voordelen van IPL ontharing?

  • Nooit meer epileren, harsen of scheren;

  • Geen ingegroeide haartjes of stoppels;

  • 80-90% haarreductie na gemiddeld 8 tot 10 behandelingen;

  • Vrijwel geheel pijnloos.

  • Ook als cadeaubon

Voordelen ten opzichte van andere IPL methoden:

  • Geen gebruik van plakkerige gel tijdens de behandeling.
  • Sneller dan andere systemen (benen in 20 minuten in plaats van 1,5 uur).
  • De machine is in Nederland ontwikkeld en is veilig en effectief.
  • Transparante voorlichting over de (on)mogelijkheden.
  • Wij zijn professioneel opgeleid.

Deze behandeling wordt uitgevoerd door:

Wil & Mariëlle